IATF 16949 wp download

TS 16949

Overeenstemmen met standaarden in de autoindustrie

De mondiale auto-industrie handhaaft strenge en specifieke kwaliteitsnormen voor voertuigen, original equipment manufacturers (OEM's) en toeleveranciers van producten en productieprocessen. OEM's en toeleveranciers erkennen het belang van de naleving van deze normen om concurrerend te blijven. Het uitlijnen van een systeem voor kwaliteitsborging met ISO 9001 als basis is ook van belang voor het verhogen van de winstgevendheid door het verminderen van problemen en risico's in de supply chain.

Transitie van ISO/TS 16949 naar IATF 16949

ISO/TS 16949 heeft in de afgelopen jaren zijn status als wereldwijde kwaliteitsnorm in de auto-industrie gevestigd, grotendeels ter vervanging van eerdere automotive standaarden zoals VDA 6.1, EAQF, AVSQ, QS-9000 etc.

Recente informatie met betrekking tot de overgang van ISO / TS 16949 tot 16949 IATF

 ISO/TS 16949 zal IATF 16949 worden

Zoals aangekondigd door de IATF (International Automotive Task Force) in augustus, zal de nieuwe auto-norm, die bekend staat als IATF 16949, gepubliceerd worden in oktober 2016.

Deze aankondiging, die kan geraadpleegd worden op de website van IATF ( http://www.iatfglobaloversight.org ), omvat de informatie dat de certificeringregels voor IATF 16949 zouden worden gepubliceerd in november 2016 en presenteert de regelgeving met betrekking tot de overgangsstrategie van ISO/TS 16949:2009 tot IATF 16949.

De overgangsfase naar IATF 16949 zal dus 23 maanden overspannen na de bekendmaking van de nieuwe standaard in oktober 2016 tot het einde van de validiteitsperiode op 14 september 2018. Ervan uitgaande dat aan alle voorwaarden is voldaan (bewijs van overeenstemming organisatie onder IATF 16949, kwalificatie van certificering accountants etc.), kunnen organisaties hun overgang beginnen vanaf oktober 2016.

Om u een duidelijker overzicht van het proces te geven, hebben we de belangrijkste informatie over de voorwaarden en de termijnen voor u in onze factsheet samengevat:

Factsheet (Engels)

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op via volgend e-mailadres: [email protected]

Wat is ISO/TS 16949?

ISO / TS 16949 specificeert de eisen van ISO 9001 voor producenten uit de automobielindustrie. Ontstaan uit de behoefte aan een wereldwijd geharmoniseerd kwaliteitsmanagementsysteem, is ISO / TS 16949 ontwikkeld door het International Automotive Task Force (IATF) en de ISO technische commissie. Deze technische specificatie combineert alle eerdere en gepubliceerde nationale automotive kwaliteitsstandaarden zoals QS-9000, VDA 6.1, EAQF 94 en AVSQ.

Waarom is het belangrijk?

Het verkrijgen van de ISO / TS 16949-certificering toont aan dat uw bedrijf de kwaliteit managementsysteem eisen heeft voldaan om een proces van continue verbetering te creëren met een nadruk op preventie en vermindering van variatie en afval in de supply chain. De technische specificatie wordt uitgevoerd voor alle takken van de fabrikanten en leveranciers van producten of productie van materialen, diensten, zoals hittebehandeling of verzinken, en andere producten.

Certificering van deze technische specificatie wordt erkend door toonaangevende autofabrikanten en OEM's. De meest toonaangevende fabrikanten werken alleen met bedrijven die de ISO / TS 16949-certificering handhaven, omdat ze erop aandringen dat de leveranciers zich houden aan de in de standaard vastgelegde strikte technische specificaties.

Hoe kunnen wij u helpen?

TÜV SÜD levert de expertise en ervaring om uw organisatie te laten voldoen aan de eisen van ISO / TS 16949 en andere industrie aanvaarde normen. Onze diensten helpen uw bedrijf om het vertrouwen van de grote leveranciers en fabrikanten in de auto-industrie te krijgen. Naast het aanbieden van uitgebreide evaluaties en rapportages, kunnen wij u voorzien van onze TÜV SÜD keurmerken, die wereldwijd worden erkend en gerant staan voor kwaliteit en veiligheid.

Onze ISO/TS 16949 diensten

• Audits
Als officieel gecontracteerde IATF certificatie-instelling, voeren we audits uit volgens de ISO / TS 16949-certificeringregels. Onze deskundige auditors behoren tot de meest ervaren automotive beoordelaars in de industrie en ze ondersteunen u bij het verkrijgen van een concurrentievoordeel.
• Certificering
Zodra uw bedrijf een positief resultaat heeft behaald in een audit, zullen we een IATF-geregistreerde ISO / TS 16949-certificaat verstrekken.
• IATF Database
Als een gecertificeerde ISO / TS 16949-client, zal TÜV SÜD uw bedrijf toevoegen aan de IATF Database. Dit wordt gebruikt om alle OEM's actief in de automobielindustrie over uw geldige ISO / TS 16949-certificering te informeren.

Waarom kiezen voor TÜV SÜD

TÜV SÜD heeft meer dan 100 jaar ervaring in automotive-oplossingen, het werken met top OEM's en toeleveranciers in de hele waardeketen. Onze hooggekwalificeerde auditors zijn beschikbaar in alle belangrijke regio's over de hele wereld. Uw bedrijf kan profiteren van onze locale TÜV SÜD kantoren voor een onmiddellijke kosten-effectieve ondersteuning.

Onze certificeringen zijn een van de meest gereputeerde wereldwijd. We zijn een officiële IATF-gecontracteerde en geregistreerde certificatie-instelling. Dus door te kiezen voor TÜV SÜD, zal uw certificering direct herkend worden door OEMs overal.

Uw voordelen in één oogopslag

• Bespaar geld - via een one-stop service provider die de noodzaak voor meerdere assessments van leveranciers en derden vermijdt.
• Bespaar tijd - door het combineren van audits met ISO 9001 om zo een betere marktpositie te bereiken
• Beperk het risico - door te zorgen voor overeenstemming met de internationale automotive standaard eisen.
• Krijg erkenning en reputatie voor uw merk - met een ISO / TS-certificaat van TÜV SÜD dat algemeen wordt erkend en binnen de wereldwijde auto-industrie zeer gerespecteerd is.

Next Steps

Site Selector