Steam and Pressure Technology

Drukapparatuur

TÜV SÜD Industrie Service is een NOTIFIED BODY, met kennummer 0036 volgens de Europese richtlijn 2014/68/EU (ook PED of Pressure Equipment Directive genoemd), die ingang vond op 29 mei 2002.

Met meer dan 130 jaar ervaring in het domein van drukvaten en stoomketels, is de TÜV SÜD Benelux groep goed gepositioneerd om uw organisatie assistentie te geven op het vlak van producten en systemen.

De PED 2014/68/EU (Pressure Equipment Directive) is van toepassing op alle stationaire installaties, met een druk hoger dan 0.5 bar,

Enkele voorbeelden hiervan zijn stationaire drukvaten, warmtewisselaars, stoomketels, drukgascilinders, pijpleidingen, opslagtanks en veiligheids-en drukventielen.

De PED is ook van toepassing op het samenbouwen van de boven vermelde installaties, bouwgroepen genoemd.

De PED dekt alle essentiële eisen, maar geeft geen specificaties voor het ontwerp, de productie en het testen.
De antwoorden hierop kunnen worden gevonden door het gebruik van nationale normen, regelwerken en geharmoniseerde normen.

TÜV SÜD is de ideale partner voor het uitvoeren van conformiteitsbeoordelingen van nieuwe drukapparaten en leidingen conform PED 2014/68/EU. Dit omvat de ontwerpcontroles, eindcontroles en certificering conform de ontwerpcodes AD2000 en EN 13445 voor de drukapparaten, en ontwerpcode EN 13480 voor leidingen. Ook andere ontwerpcodes zijn mogelijk, waaronder ASME.
 
TÜV SÜD Industrie Service is eveneens genotificeerd voor de Europese richtlijn 2010/35/EC, ook TPED (Transportable Pressure Equipment Directive) genoemd.

De TPED is gelijkaardig met de PED maar is ontworpen voor het vrije verkeer van niet-stationaire drukapparaten, bijvoorbeeld gasflessen voor producten van klasse 2 van het ADR/RID, binnen de Europese gemeenschap.

Next Steps

Site Selector