drones and unmanned aircraft systems (UAS)

Drone Inspecties

TÜV SÜD Benelux lanceert drone-inspecties

TÜV SÜD Benelux brengt het inspectieniveau naar een hoger plan met het aanbieden van drone-inspecties voor meerdere doeleinden. Het professioneel drone-toestel beschikt over 2 camera's voor het (tegelijkertijd) maken van gewone en thermische foto's. Het toestel is IP43 gecertificeerd wat inspecties in stoffige omgevingen en bij lichte regenval mogelijk maakt. Foto's worden op de gewenste afstand tot het inspectieobject genomen, dankzij de zoom-functie is het maken van detailfoto's geen enkel probleem.

Inspecties met professionele drone-toestellen gebeuren volgens het KB van 10 april 2016 met betrekking tot het gebruik van op afstand bestuurde luchtvaartuigen in het Belgisch luchtruim. Onze inspecteur beschikt over een bewijs van bevoegdheid voor bestuurder van een RPA-R, uitgegeven door de DGLV (Directoraat-generaal Luchtvaart).

onze drone-expert voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

 

 

Mogelijke toepassingen

 • Zonnepanelen
  Inventariseren, opsporen van warmtelekken, visualiseren van beschadigingen
 • Flare-inspectie
  Bespaar tijd door het uitvoeren van flare-inspecties met de drone
 • Attractieparken
  Inspecteer achtbanen en hoge constructies snel en accuraat
 • Windturbines
  Inventariseren, visualiseren van beschadigingen
 • Bruggen, stuwdammen, sluizen, schouwen
  Visuele inspecties en in beeld brengen van beschadigingen van infrastructuur
 • Hoogspannings- en gsm-masten
  Visualiseren van masten en toebehoren op een veilige afstand

Uw voordelen

Nieuwe mogelijkheden
Met behulp van drone-inspecties komt u op plaatsen die voorheen moeilijk tot zelf onbereikbaar waren. Breng grote installaties volledig in beeld of maak detailopnames van specifieke objecten of onderdelen.

Tijdbesparend

Grote installaties inspecteren is niet eenvoudig. Het duurt een tijd vooraleer u een stelling heeft opgebouwd of een hoogwerker hebt ingehuurd om een bepaalde visuele inspectie uit te voeren. Bespaar u zelf tijd en schakel onze drone in.

Kostenbesparend

Een gewone visuele inspectie van een grote installatie of bouwwerk vereist het inhuren van een hoogwerker of een mobiele lift. Vaak zijn stellingen nodig om tot bij een bepaalde plaats te geraken en daarbovenop moet u meerdere manuren rekenen. Bespaar op deze kosten door te kiezen voor drone-inspecties.

Veschillende omstandigheden

Met een drone inspecteert u zowel inwendig als uitwendig grote installaties en dit in meerdere omstandigheden. Bij lichte regenval en in stoffige omgevingen blijft de drone veilig werk leveren.

Veiligheid

De drone-inspecties verlopen volgens het operationeel handboek dat is goedgekeurd door DGLV (Directoraat-generaal Luchtvaart). Er worden bijkomend interne procedures en checklijsten gevolgd.

Next Steps

Site Selector