TÜV SÜD Benelux is een dochteronderneming van de TÜV SÜD groep, een wereldwijd dienstverleningsconcern. Wij bieden engineering, testing, inspectie en certificatie aan. TÜV SÜD Benelux is gelegen in bedrijvencentrum De Malt, Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek.

Onze marktactiviteiten bestaan uit drie grote pijlers: INDUSTRIE, MOBILITEIT en MENS.

Met een omzet van ongeveer 1,67 miljard euro en met meer dan 17000 medewerkers wereldwijd in verschillende disciplines is de TÜV SÜD groep de grootste en succesvolste TÜV en TÜV SÜD Benelux is trots hier deel van uit te maken.

WAAR WIJ VOOR STAAN

Wij ijveren ervoor om het merk TÜV SÜD op de lokale markt beter bekend te maken en om internationale projecten op te leveren met lokale contacten en ervaringen.

Klanten worden ondersteund in het ontwikkelen van nieuwe technologieën op een veilige, volwaardige en sociaal verantwoordelijke manier.

Onze experten en specialisten zijn uw partner met een gedegen kennis en bezorgen u een continue raadgeving en begeleiding. De inspectierapporten geven de klanten het vertrouwen om de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van hun producten te promoten.

WAT WIJ AANBIENDEN

Industrie Service: TÜV SÜD Industrie Service is een notified body nr. 0036 volgens de Europese richtlijn 97/23/EC (ook wel PED – Pressure Equipment Directive genoemd), alsook voor de Europese richtlijn 1999/36/EC (TPED: Transportable Pressure Equipment Directive).
Enkele voorbeelden van installaties volgens de Europese richtlijn:

 • Statisch drukvat
 • Warmtewisselaars
 • Stoom-boilers
 • Drukvaten voor gassen
 • Pijpleidingen
 • Vlakbodemtanks
 • Veiligheids- en drukkleppen

  TÜV SÜD Benelux heeft een team van hoog opgeleide auditoren met kennis van ISO9001 Quality System, ISO 14001 Environmental System, PED, las-trainingen volgens DIN EN ISO 3834, …
  Product services: TÜV SÜD Benelux heeft verschillende experten op vlak van EN 1176 ivm het inspecteren van indoor en outdoor speeltoestellen. Ook lokale wetgevingen zijn gekend. TÜV SÜD Benelux is een gecertificeerd organisme in Frankrijk, België en Nederland en kan dus alle bijhorende certificaten afleveren.
  Hef- en hijsmaterialen: TÜV SÜD Benelux voorziet uw bedrijf van alle periodieke inspecties, certificaties, testen en consulting voor alle types van hef- en hijsmaterialen.
  Liften: wanneer u liften in uw gebouw hebt, dan bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en de periodieke inspecties volgens de lokale regelgeving. TÜV SÜD Benelux staat u hierin bij volgens de Europese richtlijn 2014/33/EU (KB 12/04/2016)
  Elektriciteit: TÜV SÜD Benelux is een erkend controle organisme voor het uitvoeren van inspecties op elektrische installaties. Een grondige inspectie van uw elektrische installatie kan veel leed voorkomen en kan ertoe bijdragen dat, wanneer er zich toch problemen voordoen, deze niet escaleren. Onze inspecties worden gedaan met gedegen kennis van het Algemeen Reglement Elektrische Installaties (AREI) en we zijn hiervoor ook erkend.
  TÜV SÜD Benelux kan u ook inspecties en risico analyses aanbieden voor zonnepanelen en windturbines.
Why choose TÜV SÜD
Find out more
Vision and Mission
Find out more
Leadership
Find out more
Our brand
Find out more
History
Find out more
Code of Ethics
Find out more

Next Steps

Site Selector